Hem Om oss Kontakta oss Säkerhetsdatablad Offert

Nyheter/Information
Certifierade enligt ISO 9001 & ISO 14001
Autolubes Nordic har varit certifierade enligt ISO 9001 & ISO 14001 sedan starten 2016.Ni finner dessa certifikat nedan i pdf format och som ni kan ladda ner vid behov.

ISO 9001 & ISO 14001

Läs om den uppdaterade Vecton-serien från Castrol på Lastat.se


På Lastat.se kan du nu läsa om Castrols nylanserade Vecton-serie som dessutom är världens första koldioxidneutrala motorolja för tunga fordon.

Läs artikeln här!

Castrol VECTON med System Pro Technology™

För ökad oljelivslängd

I moderna lastbilar används ny teknik för att öka vridmomentet med upp till 30 %, men det ger också högre motortemperaturer och högre tryck. Detta kan leda till ökad oxidation och förtjockning av olja, ökad ansamling av avlagringar och snabb utarmning av oljans syrareglerande komponenter.
Allt detta bryter ner oljan och minskar oljans livslängd.

VECTON-produktsortiment

Castrol har utvecklat VECTON med System Pro Technology™, med extra prestanda som motarbetar oljenedbrytning genom att kontrollera oxidation, minska avlagringar, neutralisera skadliga syror och anpassa sig till högre temperaturer, vilket bibehåller dess viskositet. Detta betyder ökad oljelivslängd, så att du känner dig trygg vid maximala oljebytesintervaller.
Certifierad som koldioxidneutral enligt den gällande internationella PAS2060-standarden.
 

Castrol VECTON-serien – upp till 45 % extra prestanda*

Förbättring av prestanda per kategori med Castrol VECTON
CASTROL VECTON-SERIEN - Stapeldiagram för prestanda


Castrol VECTON long drain 

Castrol VECTON Long med System Pro Technology™ är avancerade helsyntetiska oljor för dieselmotorer i tung drift som uppfyller utsläppskraven Euro I till Euro VI. De är lämpliga för motorer med eller utan partikelfilter.

• Ger upp till 45 % extra prestanda* som motarbetar oljenedbrytning och anpassar sig till högre temperaturer och tryck, för ökad oljelivslängd.

• Testad för förlängda bytesintervall upp till 120 000 km**

• Certifierad som koldioxidneutral enligt den gällande internationella PAS2060-standarden.
 

Castrol VECTON fuel saver 

Castrol VECTON Fuel Saver med System Pro Technology™ är avancerade helsyntetiska oljor för dieselmotorer i tung drift som uppfyller utsläppskraven Euro I till Euro VI*. Den är lämplig för motorer med eller utan partikelfilter, för de flesta EGR-motorer och motorer med SCR NOx-reduktionssystem.

• Ger upp till 45 % extra prestanda* som motarbetar oljenedbrytning och anpassar sig till högre temperaturer och tryck, för ökad oljelivslängd.

• Bränslebesparingar: den gav upp till 1 % i bränslebesparingar i en Euro V-motor enligt testet European Transient Cycle vid jämförelse med en modern 15W-40-motorolja på toppnivå.

• Utmärkt prestanda vid låga temperaturer.

• Certifierad som koldioxidneutral enligt den gällande internationella PAS2060-standarden.* Jämfört med API- och ACEA-branschkrav, baserat på tester genomförda på 81 % av Castrol VECTON-seriens volym, baserat på 12 månaders försäljning fram till mars 2017.

** Godkänd av MAN för upp till 120 000 km och Mercedes Benz, Volvo och Renault för upp till 100 000 km i enlighet med deras specifikationer. Faktiskt oljebyte beror på motortyp, körförhållanden, servicehistorik, OBD och bränslekvalitet. Se alltid tillverkarens instruktionsbok. 

Produktkatalog motorolja - Kommersiella fordon
Du kan läsa mer om produkterna i produktkatalogen för kommersiella fordon här!

 
Kontakta gärna oss för mer information!
kundservice@autolubes.se  •  Telefon: 08-391005 
 
 

Autolubes AB, Box 2088, 194 02 Upplands Väsby | Telefon: 08-391005 | FAX: 08-4586546